در عصر اطلاعات ، دسترسی به انواع ارتباطات از جمله اینترنت پرسرعت در هر زمان و هر جا از نیاز های ضروری است. اما در نقاطی که امکان فراهم کردن پهنای باند برای شرکت های مخابراتی موجود نباشد و یا هزینه بر باشد، می توان از تکنولوژی نسبتا نوپایی به نام PLC)Power Line Communication) استفاده کرد.
(Power-line Communication (PLC یا ارتباط (از طریق) خط تغذیه،یک تکنولوژی ارتباطی است که امکان ارسال اطلاعات بر روی خطوط تغذیه موجود را فراهم می کند. این به معنای آن است که با کابل های تغذیه متصل به یک دستگاه ،هم می توان آن را تغذیه کرد و همزمان دریافت و ارسال دیتا ( به صورت half-duplex) نیز بر روی آن انجام داد.
PLC مانند تکنولوژی های دیگر مخابراتی است که فرستنده ی آن سیگنال دیتا را جهت ارسال ، مدوله می کند و گیرنده جهت دریافت دیتا، آن را دمودله می کند. فرق اساسی آن جاست که PLC نیاز به سیم جدیدی ندارد و خطوط موجود را دوباره استفاده می کند.
انواع مختلف PLC ها از باند های مختلف فرکانسی استفاده میکنند. از آن جا که سیستم های توزیع برق برای انتقال برق متناوب با فرکانس حدود 50 تا 60 هرتز در نظر گرفته شده اند، این سیستم ها توانایی محدودی در انتقال اطلاعات در فرکانس های بالا دارند.
تکنولوژی های PLC در سه دسته تقسیم بندی می شوند: Broadband/ Narrow-Band/ Ultra Narrow-Band
استاندارد x10 از معروف ترین استاندارد ها در زمینه PLC که برای ارتباطات سیم کشی در اتوماسیون خانگی طراحی و ارائه شده است. کار کرد اصلی این استاندارد ارسال فرمان های کنترلی به دستگاه های مختلف از طریق شبکه تغذیه برق شهر است. به این ترتیب دیگر نیازی به تغییر سیم کشی در خانه نیست. برای طراحی خانه هوشمند با این پروتکل نیز، کافی است وسیله برقی را از طریق واسطه ی مخصوص به پریز برق متصل کرد.
از کاربرد های مهم فناوری PLC ، می توان به اندازه گیری توان راکتیو ، شناسایی مدل مصرف ، مدیریت مقدار مصرف و بار و تشخیص سوء استفاده های از برق و …اشاره کنیم.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
کليه حقوق اين سايت متعلق به سام نیک میباشد