در پست های پیشین به ساختار و عملکرد ترانسفورماتورها، انواع هسته تروئید و E-I پرداختیم. هم چنین برخی از ترانسفورماتورهای خاص و غیر رایج در بازار را معرفی کردیم. در این پست، شما را با نوع دیگری از ترانسفورماتور های پرکاربرد یعنی ترانسفورماتور های هسته فریتی آشنا می کنیم.
همان طور که از نام این ترانسفورماتورها پیداست، هستهی این ترانس ها از ماده ای به نام فریت ساخته می شود. فریت، در واقع اکسیدی از آهن است، که با منگنز، زینک و نیکل ترکیب شده است. این مواد نفوذ پذیری مغناطیسی بسیار بالایی دارند، یعنی با قرار گرفتن در میدان مغناطیسی، بسیار بهتر از سایر مواد، مغناطیسی می شوند (حوزه های مغناطیسی آنها در یک راستا قرار می گیرد).
خواص مغناطیسی مواد فریت، باعث می شود که این مواد نفوذ پذیری مغناطیسی بالا و هدایت الکتریکی بسیار پایینی داشته باشند. از این رو، این مواد بسیار مناسب برای استفاده به عنوان هسته ترانسفورماتور در فرکانسهای بالا می باشند.
ترانسهای هسته فریت، عموما در منابع تغذیه سوئیچینگ استفاده می شوند. این نوع منابع،با توجه به فرکانس بالای آنها، مناسب ترین ترانس، ترانسهای با هسته فریت هستند زیرا در این مواد، جریان های گردابی و تلفات سوئیچینگ به مراتب پایین ترند. طراحی منابع تغذیه در فرکانس های بالا، موجب کاهش تعداد دور های سیم پیچی ترانس ها و در نتیجه کوچکتر شدن ابعاد، ارزان تر شدن و کم تر شدن وزن ترانس می شود.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
کليه حقوق اين سايت متعلق به سام نیک میباشد