ترانسفورماتورها ادواتی هستند که جهت انتقال انرژی الکتریکی از اولیه به ثانویه استفاده می شوند.از میان انواع ترانسفورماتور های موجود در بازار، معروف ترین نوع آنها ترانسفورماتور های E-I هستند که در پستی جداگانه به آن پرداختیم.پیشنهاد می کنیم در صورتی که آشنایی کافی با ساختمان و نحوه عملکرد ترانسفورماتور ها ندارید ابتدا پست فوق را مطالعه کنید.
علاوه بر ترانسفورماتور های E-I، انواع دیگری از ترانسفورماتور ها طراحی و عرضه می شوند که مناسب کاربرد هایی خاص و غیر رایج هستند. در ادامه به بررسی این نوع ترانسفورماتورها می پردازیم:
ساختار و عملکرد این نوع ترانسفورماتورها کاملا مشابه ترانس های E-I است اما تنها تفاوتی که با آنها دارند این است که به جای یک ولتاژ مشخص در خروجی(ثانویه)، تعداد دو یا چند ولتاژ مختلف را می توان در خروجی داشت. به این صورت که یک سیم پیچ در اولیه و به تعداد ولتاژ های مورد نیاز، سیم پیچ در ثانویه خواهد داشت که در هر یک از آنها القاء مغناطیسی صورت گرفته و ایجاد ولتاژ خواهد شد.
همان طور که از عکس فوق مشخص است، ولتاژ های 4، 6 و 8 ولت را می توان از این ترانسفورماتور (دریافت کرد).
ترانسفورماتورهای موجود در بازار عموما با خروجی های با مقادیر رایج ولتاژ ساخته و عرضه می شوند حال آن که ممکن است برای کاربرد هایی خاص کاربر نیاز به ترانسفورماتوری با ولتاژی غیر از مقادیر رایج داشته باشد. این نوع ترانسفورماتورها مطابق با نیاز کاربر طراحی و ساخته می شوند که اصول عملکرد آنها مشابه آنچه در مورد ترانسفورماتورهای E-I گفتیم می باشد. به این صورت که با توجه به ولتاژ مورد نیاز، تعداد دورهای سیم پیج ثانویه تنظیم می شود تا در نهایت ولتاژ مورد نیاز را تولید کند.
برای تهیه انواع ترانسفورماتور با ولتاژ های غیر رایج، کارشناسان ما در گروه سام نیک آماده ارائه راهنمایی و ثبت سفارشات شما هستند.
از آنجا که در سیستم های الکترونیکی معمولا سنگین ترین و حجیم ترین بخش مربوط به ترانسفورماتورهاست و کاهش مقادیر حجم و وزن آنها به بهینه شدن هر چه بیشتر سیستم می انجامد، راهکاری ارائه شده تا بتوان به وسیله آن ابعاد یک ترانسفورماتور و در نتیجه حجم و وزن آن کاهش یابد.
در ترانسفورماتورها با هر توان مشخصی، هرچه مقدار فرکانس افزایش یابد، اندازهی ترانسفورماتور را می توان کاهش داد. بر این اساس، در برخی از کاربرد های خاص که کاهش مقدار حجم و وزن ترانسفورماتورها مورد نظر است، ترانسفورماتور را در فرکانس 400 هرتز (این عدد به صورت قراردادی انتخاب شده است) تولید می کنند تا از این طریق ابعاد آن کاهش یابد. با استفاده از این اصل، کاهش ابعاد ترانسفورماتور به کاهش مقدار سیم پیچی ها منجر می شود که خود از تلفات مسی نیز می کاهد. ترانسفورماتور های 400 هرتزی عموما در انواع هواپیماها مورد استفاده قرار می گیرد.
گاهی اوقات برای سیم پیچی ترانسفورماتورها به جای سیم مسی، از سیم های آلومینیومی استفاده می کنند که با توجه به ارزان تر بودن سیم آلومینیومی قیمت تمام شده این نوع ترانسفورماتورها بسیار کمتر می باشد. از مزایای دیگر سیم های آلومینیومی انعطاف پذیری بیشتر آن نسبت به مس است که فرآیند سیم پیچی ترانسفورماتور را سهولت می بخشد.
مقاومت الکتریکی آلومینیوم در مقایسه با مس بیشتر است بنابراین در سیم پیچی با تعداد دور و سطح مقطع یکسان، مقاومت سیم پیچ آلومینیومی بیشتر از سیم پیچ مسی خواهد بود.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
کليه حقوق اين سايت متعلق به سام نیک میباشد